ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Jurnalista Lidia Bobână ar fi împlinit 75 de ani

07:22 | 18.03.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Jurnalista Lidia Bobână, deținătoare a medaliei „Mihai Eminescu”, fostă colaboratoare la Radio Moldova și la ”Jurnal de Chișinău”, ar fi împlinit 75 de ani. S-a stins din viață pe 13 ianuarie 2021, la vârsta de 73 de ani, informează MOLDPRES.

Lidia Bobână s-a născut în 1947 în satul Unțești, raionul Ungheni, fiind fiica scriitorului Vasile Vasilache. A absolvit Facultatea Limbi Străine, specialitatea filologie spaniolă și engleză, a Universității de Stat din Moldova. A lucrat timp de 34 de ani la Radioul Național, realizând emisiuni de succes, iar alți 16 ani a fost autoarea rubricii „Povești adevărate” la ”JURNAL de Chișinău”. În ultimul an a colaborat cu ziarul „GAZETA de Chișinău”.

Potrivit mai multor surse mass-media, poveștile sale de viață au stors lacrimi și au răvășit suflete. Dragostea față de oameni și altruismul fără margini au făcut din ea cea mai îndrăgită jurnalistă din peisajul media de la noi, o persoană puternică și hotărâtă să meargă până în pânzele albe pentru a-şi ajuta cititorii.

În 2000, a fost distinsă cu medalia „Mihai Eminescu”.

Foto: stiri.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!