ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSM a numit șase judecători noi

09:47 | 18.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Magistraturii a numit astăzi șase judecători noi. Magistrații au depus jurământul, comunică MOLDPRES.

De astăzi vor deține funcția de judecători: Tatiana Balan, Tatiana Postolachi, Liliana Cușcă, Andrei Brînză, Olesea Ciocirtă, Mihai Osadcii.

Tot astăzi, președintele Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, a transmis către CSM cererea de demisie. În cerere magistratul a solicitat examinarea documentului în lipsa lui.

Vladislav Clima deține funcția de judecător din anul 2006. În 2017 a fost desemnat de ex-președintele Republicii Moldova în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Cereri de demisie au mai depus și trei judecători din Cahul, Chișinău și Glodeni.

img22002059

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!