ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zelenski afirmă că forțele ucrainene dețin controlul asupra zonelor-cheie ale țării

10:14 | 18.03.2022 Categorie: Externe

Kiev, 18 mar. /MOLDPRES/. În pofida atacurilor virulente ale rușilor, atât pe calea aerului, cât și terestre, Ucraina încă deţine controlul asupra zonelor-cheie ale ţării, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la câteva săptămâni de atac susţinut din partea Rusiei, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Militarii ucraineni au răspuns fiecărui atac din partea unităţilor ruse, a spus Zelenski, într-un mesaj video publicat pe Telegram vineri la primele ore ale dimineţii.

Președintele ucrainean a dat asigurări că oraşe precum Mariupol în sud, Harkov în est şi Cernigău în nord, asediate de trupele ruse, nu vor fi abandonate la greu.

De la armată până la Biserică, toată lumea face tot ce poate pentru poporul ucrainean, a spus preşedintele Zelenski, promiţând: "Vom fi liberi".

Șeful statului ucrainean i-a mulţumit preşedintelui american Joe Biden pentru ajutorul său "nou şi eficient". Pe data de 16 martie Biden a semnat un ajutor militar în sumă de 800 milioane de dolari pentru Ucraina.

Președintele Ucrainei le-a promis oamenilor de afaceri înlesniri precum mai puţină birocraţie şi împrumuturi fără dobândă pe durata conflictului.

Foto: Reuters

img22002061

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!