ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemul de iluminat din orașul Nisporeni a fost modernizat

16:47 | 18.03.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Sistemul de iluminat din orașul Nisporeni a fost modernizat. Lucrările au fost realizate în cadrul proiectului „Implementarea măsurilor de eficiență energetică în Sistemul de iluminat din orașul Nisporeni”, realizat cu suportul Agenției pentru Eficiență Energetică, comunică MOLDPRES.

Potrivit AEE, proiectul este susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte, în domeniul eficienței energetice adresat solicitanților de finanțare din sectorul public. Valoarea totală a proiectului constituie 7 722 093,88 lei, bani care au fost folosiți pentru modernizarea/extinderea sistemului de iluminat public (SIP) din localitate.

În cadrul proiectului este implementată măsura de modernizare/extindere a sistemului de iluminat public cu utilizarea a 80 de corpuri de iluminat de tip LED cu puterea de 102 W, 110 corpuri de iluminat de tip LED cu puterea de 68 W, 1 corp de iluminat de tip LED cu puterea de 60 W, 69 corpuri de iluminat de tip LED cu puterea de 133 W și 77 corpuri de iluminat de tip LED cu puterea de 34 W,  inclusiv echipamentul/utilajul necesar pentru crearea infrastructurii în vederea funcționării SIP.

Totodată, pe perioada implementării, beneficiarului i se asigură asistența tehnică ce include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Foto: AEE

img22002074

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!