ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape 10 mii de persoane au traversat frontierele Republicii Moldova în ultimele ore

11:37 | 21.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. În ultimele 12 ore, polițiștii de frontieră au înregistrat 9 763 de traversări persoane, dintre care un număr mai mare – 4 990 pe sensul de intrare în țară, comunică MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, cele mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 5 523, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 4 240.

În perioada 14 - 20 martie 2022, la frontiera verde și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 190 de evenimente cu documentarea a 278 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Poliția de Frontieră reiterează că începând de astăzi, ora 12:00, o porțiune a spațiului aerian național va fi deschisă pentru utilizarea acesteia de către aeronavele civile și de stat, astfel fiind posibilă reluarea transportului regulat de pasageri. Ținând cont de faptul că spațiul aerian al Ucrainei este închis și zboruri pe direcțiile Nord, Sud și Est nu pot fi efectuate, toate zborurile vor avea direcția spre și dinspre România.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!