ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul e-Apostila a devenit funcțional

18:39 | 21.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Justiției a anunțat că, începând de astăzi, este funcțional serviciul e-Apostila. Astfel, solicitanții vor avea posibilitatea să depună online actele pentru apostilare și să le ridice, dacă dețin o semnătură digitală, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, pentru autentificare în aplicaţie, doritorii trebuie să acceseze pagina web www.apostila.gov.md şi să selecteze compartimentul „Autentificare”. Ulterior, se vor loga în serviciul naţional de autentificări MPass. Odată autentificat, solicitantul va accesa butonul „Înregistrare Cerere” de pe pagina contului personal al utilizatorului.

În timpul procedurii de depunere a cererii de apostilare a actelor oficiale, solicitantul trebuie să completeze toate detaliile referitoare la cerere, să încarce imaginea scanată a actelor supuse apostilării (în format .pdf) şi să tasteze „Următorul”. De asemenea, se va semna, prin intermediul aplicaţiei online, imaginea scanată a actelor încărcate.

După semnarea imaginilor actelor, poate fi vizualizat tichetul de plată. Plata pentru serviciul apostilă se efectuează prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice M-Pay.

Totodată, ministerul reiterează că rămâne valabilă posibilitatea de a depune actele fizic (conform programării online sau a rândului ordinar), la sediul Direcției apostilă și legalizare.

Foto simbol

img22002147

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!