ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zelenski crede că doar un referendum național poate pune în legalitate anumite compromisuri cu Rusia

10:24 | 22.03.2022 Categorie: Externe

Kiev, 22 mar. /MOLDPRES/. Doar un referendum național poate pune în legalitate orice "compromis" în negocierile cu Rusia menit să pună capăt conflictului, a declarat luni, 21 martie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

"Am explicat-o pentru toate grupurile de negocieri: atunci când vorbiţi despre toate aceste schimbări, şi ele pot fi istorice, (...) noi le vom supune unui referendum", a subliniat Zelenski.

"Poporul va trebui să se pronunţe asupra unor forme de compromis. Iar în ce vor consta ele (compromisurile) ţine de discuţiile noastre" cu Rusia, a continuat Zelenski.

Zelenski a revenit asupra problemei-cheie a NATO, organizaţie la care ţara sa nu va putea adera, după cum a recunoscut el recent.

"Am înţeles-o deja cu toţii. Noi nu suntem acceptaţi (în NATO), pentru că lor (ţărilor membre) le este frică de Rusia. Aceasta este tot. Şi noi trebuie să ne calmăm şi să spunem: 'Ok, (sunt necesare) alte garanţii de securitate", a subliniat preşedintele Zelenski.

"Sunt ţări în NATO care vor să fie garanţi de securitate (ai Ucrainei) (...), care sunt gata să facă tot ce această Alianţa ar fi trebuit să facă dacă noi am fi fost membri. Şi eu cred că acesta este un compromis normal", a mai spus Volodimir Zelenski.

Rusia pune condiții inacceptabile pentru un stat suveran în perspectiva unei întrevederi Putin-Zelenski care ar putea aduce la stoparea invaziei.

Foto: Reuters

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!