ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sporirea atractivității investiționale rămâne o prioritate pentru Guvern, susține premierul Natalia Gavrilița

08:33 | 25.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. 130 de locuri de muncă noi vor fi create în cadrul întreprinderii „WeWire Harness Technology”, din subzona ZEL Bălți, orașul Căușeni, după ce una dintre liniile de producere care se afla anterior în Ucraina a fost transferată în țara noastră. Prim-ministra Natalia Gavrilița a vizitat întreprinderea, specializată în producerea cablajelor auto, electrice și industriale destinate exportului. Fabrica a fost fondată în anul 2017, iar în prezent aici activează peste 400 de angajați, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Natalia Gavrilița a vizitat hala de producție și a discutat cu administratorii fabricii despre facilitățile oferite angajaților și oportunitățile de formare profesională. Toți angajații sunt instruiți la locul de muncă pe parcursul perioadei de probă, iar unii din ei beneficiază ulterior de instruiri în unitățile de producere pe care compania le deține în Polonia, Tunisia, China, Mexic și SUA. De asemenea, angajatorul asigură transport gratis tur-retur pentru salariați. În cadrul fabricii sunt angajate și persoane cu dizabilități, fiind asigurată incluziunea acestora în câmpul muncii. 

„Împreună putem face așa, încât oamenii să rămână să muncească acasă, în condiții decente. De aceea, sporirea atractivității investiționale a ţării și îmbunătățirea mediului de afaceri rămâne o prioritate a Executivului. Predictibilitatea în crearea afacerilor va veni după ce vom curăți sistemul justiției și vom combate corupția. Chiar și în politica fiscală - deciziile, oricât de bune ar fi, au nevoie de timp pentru ca afacerile să se adapteze la noile condiții”, a menționat Natalia Gavrilița. 

În cadrul vizitei din orașul Căușeni, prim-ministra a vizitat și fabrica cu capital polonez „ConTeyor”, specializată în producerea huselor pentru containere, folosite la transportarea pieselor auto.

În cadrul companiei activează circa 220 de angajați, care beneficiază de instruiri, tichete de masă și transport zilnic tur-retur. În curând, numărul salariaților urmează a fi extins, odată cu deschiderea unei noi secții, specializată în croire și tăiere.

„ConTeyor” activează pe piața Republicii Moldova începând cu anul 2018, având reprezentanțe în Europa, Rusia, China, America de Nord și Turcia.

Foto: Guvern

img22002260

img22002260

img22002260

img22002260

img22002260

img22002260

img22002260

img22002260

img22002260

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!