ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a discutat cu ministrul de Externe al Poloniei, Președinte în Exercițiu al OSCE

16:57 | 26.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit ieri cu Zbigniew Rau, Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Președinte în Exercițiu al OSCE. Oficialul polon s-a aflat într-o vizită de lucru în țara noastră în contextul preluării de către Polonia, de la 1 ianuarie 2022, a Președinției în Exercițiu a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), a relatat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

Interlocutorii au discutat despre situația curentă de securitate din regiune, cauzată de războiul din Ucraina, despre crizele provocate de acesta și riscurile pentru țara noastră, precum și despre dosarul transnistrean. Președinta Maia Sandu a menționat importanța reglementării pașnice a conflictului, pe căi exclusiv diplomatice, prin care să fie asigurate suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, și care să rezulte într-un stat funcțional. La rândul său, Zbigniew Rau și-a exprimat recunoștința pentru efortul autorităților și al cetățenilor țării noastre de a ajuta refugiații din Ucraina.

Foto: Președinție

img22002305

img22002305

img22002305

img22002305

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!