ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Slovacia va oferi un ajutor de 50 mii de euro Republicii Moldova

13:22 | 30.03.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Slovacia va oferi un lot de ajutoare umanitare în valoare de 50 mii de euro Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele Republicii Slovace, Zuzana Čaputová la Chișinău, în cadrul unei conferințe de presă comune cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, comunică MOLDPRES.

Șeful statului a menționat că Slovacia a fost în ultimii 30 de ani apropiată de Republica Moldova și a susținut procesele de reformă demarate de țara noastră. ”Slovacia a fost mereu alături de R. Moldova oferind asistență prin diverse proiecte. De asemenea, studenții moldoveni pot obține burse oferite de Slovacia. Apreciem enorm susținerea Bratislavei de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova. Reafirmăm astfel atașamentul R. Moldova față de valorile UE. Din 24 februarie trăim într-o realitate sumbră și incertă. Provocările războiului pun într-o situație incertă R. Moldova. În același timp, vă mulțumesc pentru ajutorul umanitar cu care ați venit astăzi la Chișinău”, a spus Sandu.

Președintele slovac a reiterat suportul țării sale pentru vectorul european al R. Moldova și a menționat că ajutorul adus astăzi la Chișinău este doar o parte din cel planificat pentru Republica Moldova. „Slovacia sprijină ambițiile europene ale R. Moldova. Vă consideram o parte integrantă a UE și valorilor UE. Bineînțeles sunt mai multe reforme pe care trebuie să le realizați și aici putem să colaborăm. Lumea democrată trebuie să fie unită”, a adăugat Zuzana Čaputová.

img22002386

img22002386

img22002386

img22002386

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!