ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elveția a donat Republicii Moldova un lot de echipamente medicale

10:10 | 08.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, prin intermediul proiectului moldo-elvețian „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, a donat Republicii Moldova un alt lot de dispozitive medicale, în valoare de 330 670 de franci elvețieni, comunică MOLDPRES.

Evenimentul de transmitere a donației a avut loc la Centrul de Sănătate Strășeni. „Donația din partea Elveției pentru dotarea sălilor de triaj reprezintă un sprijin important pentru instituțiile medico-sanitare publice de asistență medicală primară și contribuie nemijlocit la creșterea calității asistenței medicale oferite pacienților”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru.

Și liderul de echipă din cadrul proiectului „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, Ala Curteanu, a menționat că, în prezent, proiectul moldo-elvețian susține un program de instruire în managementul diabetului zaharat și diagnosticul precoce al piciorului diabetic, acțiuni care vor fi suplimentate cu încă o donație, în următoarele luni.

Donația oferită de Elveția include 197 de electrocardiografe și 445 de pulsoximetre de ultimă generație, care vor fi distribuite în 142 de centre de sănătate din 25 de raioane ale țării.

Dispozitivele sunt portative, iar cu ajutorul lor persoanele vor putea fi consultate și la domiciliu de către medicii de familie. Electrocardiografele donate au 12 canale de măsurare, cu proprietăți de analiză, interpretare și stocare a datelor activității electrice a inimii.

Elveția este unul dintre cei mai mari donatori bilaterali de granturi în sectorul de sănătate al Republicii Moldova.

Foto: MS

img22002684

img22002684

img22002684

img22002684

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!