ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Jumătate din lucrările de îmbunătăţire a apeductului din Edineţ sunt realizate

13:15 | 11.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. La Edineț sunt în plină desfășurare lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă, finanțat de Uniunea Europeană. Specialiști în monitorizarea proiectelor ai Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și consultanți regionali ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) au efectuat recent o vizită de monitorizare în teren, pentru a se documenta în privința executării lucrărilor, transmite MOLDPRES.

Potrivit estimărilor de la faţa locului, până în prezent, lucrările în cadrul proiectului au fost executate în proporție de circa 50%.

În cadrul proiectului de la Edineţ sunt reabilitate și extinse 40 km de rețele de alimentare cu apă, care, prin cele 2.778 de conexiuni, vor asigura fără întreruperi cu apă potabilă sigură peste 18 mii de locuitori ai orașului. Perioada de construcție este septembrie 2021 – iulie 2022.

Valoarea totală a proiectului din Edineț constituie 58,70 mln lei, dintre care 50,70 mln lei – acordați de Uniunea Europeană, și 8 mln lei – contribuție locală. Cu sprijinul Ministerului German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, ÎM „Apă-Canal Edineț” beneficiază de un suport financiar în valoare de 34.000 euro, care include un laborator dotat cu echipament pentru monitorizarea calității apei, echipament pentru detectarea scurgerilor de apă. De asemenea, personalul este dotat cu îmbrăcăminte și echipamente de protecție.

Totodată, specialiștii ÎM au fost instruiți cum să gestioneze diverse aspecte legate de managementul calității, planificarea afacerii, relații cu clienții și extinderea în continuare a serviciilor către comunele învecinate.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”. Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Foto: ADR Nord

img22002738

img22002738

img22002738

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!