ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dialogul Jean Monnet pentru pace și democrație va fi implementat în Parlamentul Republicii Moldova

18:08 | 12.04.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. În Parlamentul Republicii Moldova va fi implementat instrumentul Dialogul Jean Monnet pentru pace și democrație. Despre inițierea acestui proces a anunțat astăzi speakerul Igor Grosu în cadrul unei conferințe comune cu Dragoș Tudorache, raportor al Comisiei pentru afaceri externe pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE în cadrul Parlamentului European, comunică MOLDPRES.

Cei doi oficiali au adus în discuție situația din regiune și războiul din Ucraina, dar și procesul de gestionare a fluxului de refugiați. ”Mulțumesc cetățenilor R. Moldova pentru efortul pe care îl fac sprijinind refugiații ucraineni. Efortul pe care îl face R. Moldova este unul exemplar. Parlamentul European va fi întotdeauna alături de Moldova. Ieri a sosit chestionarul privind aderarea la UE, ceea ce înseamnă că deschide o nouă cale în dialogul nostru parlamentar”, a opinat Tudorache.

„Din înțelegerea mea, autoritățile Republicii Moldova își doresc să treacă prin această prima fază a evaluării cât mai repede. Mingea este în terenul autorităților moldovenești. De rapiditatea cu care se va răspunde la acest chestionar va depinde următorii pași”, a adăugat oficialul.

Președintele Parlamentului a menționat că, chiar dacă țara noastră trece prin crize, agenda europeană rămâne neschimbată. „Avem o agendă plină de reformare a statului. Astăzi am văzut chestionarul, iar noi trebuie să expunem situația la zi despre cum funcționează lucrurile în Republica Moldova. Presupune o informație detaliată. Noi o să ne mișcăm repede, este în interesul nostru. Au loc ședințe de organizare, deja se stabilesc sarcinile între instituții”, a conchis Grosu.

img22002787

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!