ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată Campania de Informare și Învățare „Nu plagiatului!”

08:06 | 19.04.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM) a lansat în cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacităților Organizațiilor Societății Civile campania de informare și învățare „Nu plagiatului!”, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Victoria Vasilică, coordonatoare management și dezvoltare instituțională în cadrul ABRM, a menționat că această campanie are drept obiectiv încurajarea tinerilor și tinerelor în scopul dezvoltării unor capacități intelectuale menite să consolideze deprinderi și aptitudini de lucru cu informația.

”Campania de informare și învățare „Nu plagiatului!” va fundamenta și facilita achiziția de cunoștințe, dezvoltarea abilităților de sinteză și analiză, de gândire critică. Aceasta are ca beneficiari direcți tinerii și elevii cu vârsta de 12-18 ani, iar beneficiarii indirecți sunt bibliotecarii școlari și cadrele didactice. ABRM vine către comunitate cu îndemnul de a se alătura acestei campanii prin promovarea mesajului central “Nu Plagiatului!”, dar și prin autosesizare privind importanța respectării dreptului proprietății intelectuale, accesul și utilizarea etică și corectă a informației”, a mai spus Victoria Vasilică.

Campania face parte din programul de activități dedicate Zilei Mondiale a Cărții și a Drepturilor de Autor și Zilei Profesionale a Bibliotecarului, marcate pe 23 aprilie, și este desfășurată în cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacităților Organizațiilor Societății Civile“, implementat de ERIM și finanțat de Uniunea Europeană.

Perioada de desfășurare a campaniei este aprilie-mai 2022.

img22002969

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!