ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Categoriile deponenților BEM pentru plata sumei indexate în anul 2022, aprobate de Executiv

15:51 | 20.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi categoriile de vârstă ale deponenților Băncii de Economii pentru plata sumei indexate în anul 2022. Din aceștia fac parte deponenții născuți până în anul 1991 inclusiv, pentru plata sumei indexate la etapa a doua în anul 2022. Totodată, va continua plata sumei indexate aferente primei etapei a deponenților, născuți până în anul 1991 inclusiv care, din diferite motive, nu au ridicat banii în anii precedenți, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, pentru compensarea pierderilor pentru depunerile bănești ale cetățenilor la Banca de Economii, în bugetul de stat pentru anul curent sunt prevăzute 86 milioane de lei. Achitarea sumelor indexate se va efectua prin intermediul Întreprinderii de Stat "Poșta Moldovei".

Indexarea și plata sumelor indexate se efectuează etapizat, în funcție de anul nașterii a depunătorului. Legea prevede indexarea, la prima etapă, a primei mii de ruble a soldului cumulativ la toate conturile deținute de un deponent în raport de 1 rublă: 1 leu. În etapa a doua, soldul ce depășește prima mie de ruble este indexat în raport de 2,5 ruble: 1 leu.

Foto: Guvern

img22003044

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!