ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De Paște se anunță vreme instabilă şi ploioasă

18:17 | 22.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. În următoarele zile, când creștinii ortodocși vor sărbători Sfintele Sărbători de Paști, vremea va avea un caracter instabil şi ploios, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform meteorologilor, sâmbătă, 23 aprilie, preponderent în raioanele nordice şi de centru, va ploua cu descărcări electrice. Ziua se așteaptă 18-23 grade Celsius, noaptea 5-8 grade.

Pe 24 aprilie, când este sărbătorit Paștele, aria de răspândire a precipitațiilor va fi mai mare și, pe alocuri, cu menținere în noapte şi până marţi, 26 aprilie, vor cădea ploi de scurtă durată. În noaptea Învierii se anunţă până la 10 grade Celsius.

Cel mai cald se aşteaptă să fie luni, 25 aprilie, când termometrele vor indica maxime până la 28 de grade Celsius.

„Sfârșitul acestei săptămâni, precum și începutul următoarei, le-am putea considera ca pe un capăt al unui episod consistent de primăvară rece”, conform specialiștilor SHS.

Se zice că lumânarea cu care s-a luat Lumină de la biserică în Noaptea Învierii trebuie păstrată. Superstiţia spune că, de-a lungul anului, ea poate fi aprinsă în caz de furtună, calamitate sau necaz mare.

img22003139

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!