ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regimul de la Tiraspol a anulat parada de 9 mai şi examenele din acest an pentru elevi

14:35 | 26.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Liderul autoproclamatei rmn, Vadim Krasnoselski, a anunţat astăzi că în regiune vor fi anulate toate examenele pentru elevi, cele pentru clasele absolvente, precum și cele de promovare, transmite MOLDPRES.

Anunţul lui Krasnoselski a venit după ce autorităţile autoproclamatei rmn au anunţat că, din 26 aprilie, instituţiile de învăţământ din regiune vor activa în regim online.

Tot azi, Tiraspolul a anunţat în regiune Cod Roşu de alertă teroristă şi a anulat parada de 9 mai.

Ieri, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare, nu există victime sau persoane rănite.

În ultimele 24 de ore, se anunţă despre mai multe împuşcături şi explozii în regiunea transnistreană.

În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului și împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru astăzi în regim de urgenţă Consiliul Suprem de Securitate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!