ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea țării a participat la evenimentul prilejuit de Ziua Drapelului de Stat

10:33 | 27.04.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Conducerea de vârf a ţării a participat astăzi la o ceremonie oficială cu ocazia Zilei Drapelului Republicii Moldova, marcată pe 27 aprilie, transmite MOLDPRES

La eveniment au fost prezenți șeful statului Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, şi prim-ministrul Natalia Gavriliţa.

„Drapelul este un simbol oficial major al suveranității şi independenții, care apare odată cu statul, reprezintă poporul şi identitatea lui. Cu tricolorul începe istoria Republicii Moldova”, a declarat în discursul său de la eveniment Maia Sandu.

„Culorile Drapelului de Stat trimit la existența poporului, la tot ceea ce ne reprezintă” a relevat președintele țării.

„Cetăţenii noştri, indiferent de ocupaţie, de limbă, etnie şi vârstă, încap sub tricolorul Republicii Moldova, însă pe lângă etichetă şi ritual avem nevoie de consolidare. Suntem un popor al democrației şi libertății”, a menţionat şeful statului.

Ceremonia a finalizat cu onor militar la Tricolor.

Pe 27 aprilie este marcată Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova care a fost arborat pentru prima dată în anul 1990. Drapelul de Stat al Republicii Moldova este un simbol oficial major al suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova. Drapelul de Stat reprezintă o pânză dreptunghiulară, cu proporţia dintre înălţimea şi lungimea pânzei de 1:2, tripartită vertical egal, începând de la lance în culorile albastru, galben şi roşu, având în mijlocul câmpului galben imaginea Stemei de Stat a Republicii Moldova, a cărei lăţime constituie 1/5 din lungimea drapelului.

Utilizarea Drapelului de Stat cu încălcarea prevederilor prezentei legi, precum şi profanarea Drapelului de Stat prin murdărire, pătare, inscripţionare, desenare, aplicare a unor obiecte, ardere, călcare în picioare, utilizare în calitate de faţă de masă, husă de scaun, draperie etc. atrag răspunderea contravenţională sau penală stabilită de legislaţie.

img22003201

img22003201

img22003201

img22003201

img22003201

img22003201

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!