ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Naționaliștii bulgari au coborât drapelul Ucrainei de pe fațada primăriei din Sofia

07:27 | 06.05.2022 Categorie: Externe

Sofia, 6 mai. /MOLDPRES/. Reprezentanții unui partidul naţionalist, Vazrazhdane, au coborât ieri un drapel ucrainean de pe faţada Primăriei din Sofia, dar acesta a fost repus la scurt timp de oficiali locali. Preşedintele Consiliului Municipal din Sofia, Gheorghi Gheorghiev, a calificat comportamentul naţionaliştilor drept vandalism şi şi-a exprimat speranţa că aceştia vor fi traşi la răspundere, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Activiștii naționaliști au folosit o platformă de lucru aeriană pentru a coborî steagul. Securitatea clădirii nu i-a oprit. Potrivit lui Gheorghiev, printre aceştia s-a aflat şi un parlamentar care s-a identificat la poliţie şi i-a împiedicat astfel să intervină.

Pe acest caz a fost intentat un dosar penal. Identitatea făptaşilor a fost stabilită.

''Aceasta este o încălcare gravă a democraţiei, care generează populism politic, ce capătă proporţii extrem de alarmante'', a spus președintele Consiliului Municipal Sofia. ''Vandalismul nu îşi are locul în capitală'', a adăugat el.

Decizia de a arbora drapelul Ucrainei pe faţada municipalităţii a fost luată de Consiliul Municipal.

Foto: worldakkam.com

img22003426

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!