ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu șeful Delegației UE în R. Moldova

14:20 | 10.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Oleg Serebrian l-a primit astăzi pe șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Discuțiile s-au concentrat pe derularea procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană, subiectele actuale de pe agenda dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, situația regională, prioritățile și măsurile întreprinse de autoritățile Republicii Moldova pentru a soluționa problemele locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Au fost menționate eforturile Chișinăului pentru a menține dinamica interacțiunii la nivel de reprezentanți politici și grupuri de lucru sectoriale, precum și abordările privind rezolvarea viabilă a temelor de actualitate de pe agendă.

La fel a fost apreciată înalt contribuția semnificativă adusă de către Uniunea Europeană în calitate de actor al formatului de negocieri „5+2”, donator în implementarea multiplelor proiecte de asistență, inclusiv la capitolul promovării măsurilor de consolidare a încrederii, ofertant de asistență multisectorială în vederea asigurării bunei realizări a angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Foto: Biroul de reintegrare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!