ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un moldovean a fost extrădat din Franța și plasat în arest

14:47 | 11.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au preluat astăzi în custodia statului un cetățean a  Republicii Moldova, membru al unui grup criminal internațional, care a fost extrădat din Franța și plasat în arest, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, moldoveanul a fost extrădat urmare a solicitării formulate de procurorii PCCOCS către autoritățile franceze, în baza probelor acumulate de comun cu ofițerii de investigație.

Conform sursei citate, faptele au avut loc în perioada 2016-2019, atunci când grupul criminal cumpăra ilegal hașiș din Spania, la prețul de 750 euro per kilogram, pentru ca ulterior să-l vândă în Rusia la un preț de aproape trei ori mai mare. Pentru ca să le livreze la destinație, drogurile era transportate prin Moldova, iar în această perioadă, profitul ilicit obținut de către membrii grupului este estimat la peste 320.000 euro.

Bărbatul cu vârsta de 50 de ani, este originar din raionul Orhei și are reședința în Chișinău. Acesta le punea la dispoziție celorlalți membri ai grupului automobile pentru transportarea drogurilor. Ulterior, acesta-i ghida pe transportatori cu privire la alte elemente ale activității lor infracționale.

Alți șapte membri ai grupării au fost deja trimiși în judecată de procurorii PCCOCS, trei sunt în stadiul urmăririi penale, iar alte persoane sunt în căutare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!