ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova este marcată Ziua mondială a medicilor de familie

10:57 | 19.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. În Republica Moldova este marcată astăzi Ziua mondială a medicilor de familie. În anul curent evenimentul se desfășoară cu sloganul „Medicii de familie - mereu pregătiți să te ajute”, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, Ziua Mondială a medicilor de familie este o oportunitate de a evidenția că, medicii de familie și echipele lor sunt pilonii sistemului de sănătate, fiind mereu aproape de oameni și acordând asistență medicală necesară tuturor persoanelor, începând de la nou-născuți până la persoane în etate.

Datele MS arată că în prezent în instituțiile medicale din Republica Moldova activează 1 656 de medici de familie și 4 002 asistenți medicali de familie.

Foto: MS

img22003745

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!