ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul de membri ai Consiliului de Administrație al CNPF va fi redus

12:45 | 19.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Numărul de membri ai Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a fost redus de la cinci la trei. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în lectura a doua de către Parlament, comunică MOLDPRES.

Astfel, organul colegial va fi compus dintr-un director general și doi directori. Prin urmare deciziile vor fi luate cu un cvorum de minim doi directori din trei.

În opinia autorilor proiectului de lege, un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, reformarea CNPF va duce la debirocratizarea, simplificarea și eficientizarea în luarea deciziilor de către organul colegial al acesteia.

Până la reorganizare Consiliul de Administrație al CNPF a avut cinci membri, inclusiv președintele. 

Foto: cotidianul.md

img22003754

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!