ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase persoane, printre care medici și farmaciști, sunt cercetate pentru punerea în circulație a drogurilor

14:45 | 20.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Șase persoane, printre care medici și farmaciști, sunt cercetate penal pentru punerea în circulație a substanțelor narcotice pe teritoriul raionului Comrat, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, în acest caz, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile și birourile suspecților, printre care medici, farmaciști și consultanți de vânzări specializați în medicamente.

În cadrul descinderilor, polițiștii au depistat un depozit cu medicamente contrafăcute cu efect psihotrop, cu termen de valabilitate expirat.

De asemenea, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, utilaj artizanal de consumare a drogurilor,  zeci de seringi, cataloage pentru evidența persoanelor consumatoare de droguri, acte de evidență contabilă și bani obținuți din activitatea ilegală.

Bănuiții, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani, sunt cercetați în libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 3 la 7 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 5 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!