ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În cadrul Forumului Economic din Davos, Natalia Gavrilița a discutat cu premierul Marelui Ducat de Luxemburg

11:40 | 24.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Perspectivele promovării dialogului moldo-luxemburghez și parcursul european al Republicii Moldova au fost discutate astăzi, în cadrul unei întrevederi dintre prim-ministrul Natalia Gavrilița și premierul Marelui Ducat de Luxemburg, Xavier Bettel, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Natalia Gavrilița a vorbit despre progresele înregistrate în Republica Moldova, în termeni de eradicare a corupției și promovarea democrației. În context, premierul a menționat că țara noastră și-a consolidat pozițiile în topul „Indicele Democrației”, fiind printre statele lumii care au înregistrat în anul 2021 cea mai consistentă îmbunătățire a stării democrației.

„Reforma justiției rămâne a fi una dintre prioritățile noastre și sunt mândră să spun că am realizat un progres semnificativ în această direcție. De asemenea, progresul înregistrat în procesul de integrare europeană este un alt motiv de mândrie pentru țara noastră. Suntem o națiune europeană, avem o istorie europeană, valorile noastre sunt, de asemenea, europene”, a declarat șefa Executivului.

În cadrul discuțiilor, părțile au analizat posibilitățile dezvoltării relațiilor comercial-economice și aprofundarea dialogului bilateral. Premierul Xavier Bettel a reiterat susținerea Luxemburgului în procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Totodată, Natalia Gavrilița a arătat deschiderea părții moldovenești pentru organizarea vizitei în Republica Moldova a premierului Marelui Ducat de Luxemburg.

Foto: Guvern

img22003885

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!