ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polonia va oferi Moldovei 20 mln de euro pentru gestionarea crizei refugiaților

12:04 | 25.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Polonia va acorda Republicii Moldova un împrumut în mărime de 20 de milioane de euro. Comisia economie, buget și finanțe a Legislativului a aprobat astăzi raportul la proiectul de ratificare a Acordului de împrumut dintre Guvernele celor două țări, comunică MOLDPRES.

Creditul urmează a fi debursat într-o singură tranșă, în termen de până la trei luni de la data intrării în vigoare a acordului. Rambursarea se va efectua într-o singură tranșă, maturitatea creditului fiind de 20 de ani. Rata dobânzii constituie 0,01% anual.

Acordul de împrumut între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Polone a fost semnat pe 8 aprilie 2022, la Varșovia, de către șefii celor două executive.

img22003913

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!