ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sănătatea lui Putin este ținută în secret în Rusia

08:44 | 30.05.2022 Categorie: Externe

Moscova, 30 mai. /MOLDPRES/. Ministru de externe rus, Serghei Lavrov, a dezminţit că Vladimir Putin este bolnav şi a susţinut că acesta nu a prezentat niciun semn al vreunei afecțiuni, transmite MOLDPRES cu referire la digi24.ro.

Viața privată și starea sănătății lui Putin sunt subiecte tabu în Rusia, aproape niciodată discutate în public.

Totuși, Serghei Lavrov a declarat într-un comunicat: "Nu cred că cineva întreg la cap poate vedea la această persoană (Putin) semne ale vreunei boli ori afecţiuni".

Lavrov a subliniat că Vladimir Putin, care împlineşte 70 de ani în octombrie, apare în public "zilnic".

"Îl puteţi vedea pe micul ecran, puteţi citi sau asculta discursurile lui", a adăugat el. "Îi las pe cei care răspândesc astfel de zvonuri să rezolve asta cu conştiinţa lor, în ciuda ocaziilor zilnice pe care le au de a verifica starea de fapt", a mai spus Serghei Lavrov.

Liderul de la Kremlin, la putere de peste două decenii, a declanşat la 24 februarie o ofensivă în Ucraina care a ucis mii de persoane, a provocat cea mai gravă criză a refugiaţilor din Europa de la al Doilea Război Mondial şi a antrenat sancţiuni occidentale fără precedent împotriva Rusiei.

Foto: inews.co.uk

img22004030

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!