ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de costume populare a fost organizată în clădirea Parlamentului

15:07 | 31.05.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. O expoziție de costume populare a fost organizată în clădirea Parlamentului. Cele 16 lucrări expuse reprezintă costume populare pentru femei și bărbați, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al Legislativului, costumele au fost elaborate după modelele tradiționale din spațiul românesc, care erau purtate atât în zilele cotidiene, cât și cele de sărbătoare. Acestea au fost confecționate din pânză de cânepă, de in și de bumbac, cu broderie cu fir de lână sau mătase.

Expoziția a fost organizată cu suportul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală și al comunității ”Șezătoarea Basarabia”. Evenimentul are loc în contextul vizitei oficiale comune a Președinților de Parlament din Statele Baltice și Nordice (NB8), precum și al Zilei portului popular, marcată în luna iunie.

img22004075

img22004075

img22004075

img22004075

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!