ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a aprobat proiectul de lege cu privire la ratificarea memorandumului de înțelegere cu Programul Mondial Alimentar

17:05 | 01.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege cu privire la ratificarea memorandumului de înțelegere cu Programul Mondial Alimentar care prevede stabilirea prezenței, activităților precum și a cadrului legal de funcționare în vederea acordării asistenței umanitare refugiaților și familiilor care îi găzduiesc pe aceștia pe teritoriul Republicii Moldova și al Ucrainei, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Documentul a fost semnat la data de 27 aprilie 2022 la Chișinău de către ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, și directorul executiv al Programului Alimentar Mondial, David Beasley, fiind aplicat provizoriu de la data semnării.

Până la data semnării memorandumului, programul a desfășurat activitățile umanitare pe teritoriul țării noastre în baza dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Vom continua să oferim tot suportul și cooperarea autorităților Republicii Moldova tuturor organizațiilor internaționale care vor oferi sprijin țări noastre în gestionarea crizei umanitare generate de războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei”, a spus ministrul Nicu Popescu.

img22004115

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!