ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O ședință comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României va avea loc la Chișinău

12:22 | 06.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. O ședință comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României va avea loc la Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Parlamentului Igor Grosu, în cadrul unei conferințe de presă susținute în comun cu președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ion-Marcel Ciolacu, care se află într-o vizită la Chișinău, relatează MOLDPRES.

În urma unei întrevederi, oficialul moldovean a apreciat dinamica pozitivă a relațiilor instituționale dintre cele două state. „Astăzi am stabilit că vom conlucra și în continuare în domeniile prioritare în procesul de integrare europeană. Am discutat despre fluidizarea traficului transfrontalier, despre domeniul economic, energetic, infrastructură și sănătate. Trăim în vremuri complicate deoarece există un război în vecinătatea noastră, fapt care ne aduce provocări economice, de aceea mizăm pe suportul României, sprijinul ei politic, economic și umanitar”, a spus Igor Grosu.

La rândul său, președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ion-Marcel Ciolacu, a specificat că unica cale de dezvoltare pentru Republica Moldova este Uniunea Europeană. „România este obligată să vă ajute în parcursul european. Avem experți ce pot oferi tot suportul necesar în armonizarea legislației și nu numai. Așteptăm ședința comună a celor două Parlamente pentru o conlucrare și mai productivă. De asemenea, vă asigurăm că o să vă oferim și în continuare tot suportul necesar în gestionarea fluxului de refugiați, întrucât doar împreună vom putea depăși această criză”, a remarcat Ion-Marcel Ciolacu.

Oficialul român efectuează o vizită la Chișinău, la invitația președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Agenda vizitei mai include întrevederi cu președintele Maia Sandu și cu prim-ministrul Natalia Gavrilița.

img22004214

img22004214

img22004214

img22004214

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!