ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pacienții oncologici depistați primar vor putea beneficia mai rapid de prima investigație

12:17 | 07.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Persoanele cărora le-au fost depistate pentru prima dată maladii oncologice vor putea beneficia mai rapid de prima investigație pentru inițierea cât mai urgentă a tratamentului. Este vorba de tomografia/tomografia computerizată și de imagistică prin rezonanţă magnetică, transmite MOLDPRES.

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a semnat câteva acorduri adiționale cu mai mulți prestatori de servicii medicale pentru mai mult de 2000 de investigații în valoare totală de circa 4,8 mln de lei.  

„CNAM depune toate eforturile pentru ca pacienții cu maladii oncologice primar depistați să aibă acces mai rapid la prima investigație de tomografie și rezonanță magnetică, pentru ca persoanele să înceapă cât mai degrabă tratamentul. Vom solicita un raport separat pentru volumul de investigații de înaltă performanță prestate acestor pacienți. De asemenea, vom urmări în ce măsură se reduce timpul de așteptare la investigațiile respective”, a specificat directorul general al CNAM, Ion Dodon. 

În prezent, timpul mediu de așteptare a pacienților depistați primar cu maladii oncologice la investigațiile de înaltă performanță este de 45 de zile.

Biletul de trimitere la efectuarea investigațiilor este eliberat de către medicii specialiști de profil din cadrul Centrului consultativ diagnostic al Institutului Oncologic. Investigațiile menționate sunt efectuate de către șase prestatori publici și privați, care au semnat contracte cu CNAM pentru acest tip de servicii.

Foto simbol

img22004249

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!