ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol de Dumitru Matcovschi

16:42 | 08.06.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat ”Cântec de leagăn...” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub va avea loc vineri, 10 iunie, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, informează MOLDRES.

Potrivit organizatorilor, "Cântec de leagăn pentru bunici" este o dramă a oamenilor de la sat, care își duc cu greu povara vieţii. Teofil Augustinovici, directorul şcolii săteşti este, practic, cea mai mare persoană de încredere a satului, fără de care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul şi comportamentul eroilor aminteşte de perioada anilor 80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ţinem la focul din vatră, casa părintească.

În aceeași zi, la 18.30, Teatrul ”Luceafărul” își așteaptă publicul la spectacolul ”Trei surori” de A. P. Cehov, montat de regizorul maghiar Krisztián Kiliti, scenografia - Szőke Dalma Zsuzsanna. „Trei surori” de A. P. Cehov este o piesă despre dorințe neîmplinite: dorințe pe care nu le poți controla, înțelege sau chiar observa; dorințe care ar putea trezi, pe de o parte, cele mai adânci instincte, iar pe de altă parte, cele mai înfricoșătoare porniri. Cele trei surori sunt mereu în așteptarea cuiva sau a ceva care le-ar salva în loc să-și ia destinul în propriile mâini. Odată cu trecerea în neființă a tatălui lor autoritar, nu mai e nimeni care să le dicteze cum să-și trăiască viețile, situație similară pentru o întreagă generație crescută la răscrucea dintre milenii într-o societate cu valori relative. Spectacolul „Trei surori” montat la Teatrul „Luceafărul” își propune să exploreze relația dintre textul cehovian și realitatea în care trăim.

Tot vineri, la 12.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” va avea loc spectacolul "Vrăjitorul din Oraşul de Smarald", poveste muzicală după A. Volkov.

img22004298

img22004298

img22004298

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!