ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe spectacole vor prezenta în weekend teatrele din Chișinău

18:51 | 10.06.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Teatrele din capitală vor prezenta mai multe spectacole în zilele de sâmbătă și duminică, 11-12 iunie, informează MOLDPRES.

Astfel, sâmbătă, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Dosarele Siberiei” de regizorul Petru Hadârcă, după memoriile Ecaterinei Chele, deportată în 1941, Margaretei Cemârtan-Spânu, deportată în 1949, și ale lui Ion Moraru, condamnat politic în 1950 la 10 ani de GULAG. Potrivit directorului instituției, Petru Hadârcă, ideea de a monta „Dosarele Siberiei” a venit după ce el a realizat la Radio București câteva spectacole radiofonice consacrate deportărilor. Este vorba despre „Deportați în Siberia” și „Douăzeci de ani în Siberia”, după textul Aniței Andriș-Cudla, precum și ”Stalin mi-a furat copilăria”, de Boris Vasiliev ș.a. 

În aceeași zi, la 18.30, Teatrul Luceafărul” readuce în scenă spectacolul ”Testamentul” de Gheorghe Urschi în regia autorului. Este o comedie cu un subiect „fierbinte” din realitatea imediată care se joacă timp de mai mulți ani cu sala plină. Eroul principal, Pricoche Sâmbure, este un ţăran cu demnitate pe care nu-l poţi amăgi sau „cumpăra” cu promisiuni deşarte. Cei trei feciori ai săi, Iacob, Alecu şi Nichita, nu-i seamănă nici pe departe. Sunt diferiţi, reprezentând un spectru mai larg al contemporanilor noştri – unii sunt hrăpăreţi, alţii au încercat să se acomodeze timpurilor, iar a treia categorie îi reflectă pe rătăciţii politici.

Tort sâmbătă, la 18.30, Teatrul Național ”Eugen Ionesco va prezenta spectacolul ”O istorie foarte simplă” de Maria Lado, în regia lui Petru Vutcărău, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Divele, sau în teatru doar fete” de Ken Ludwig, în regia lui Dumitru Koev, iar la 19.00, Teatrul Fără Nume – spectacolul ”Cenușăreasa” după Joel Pommerat ( 14+ ) în regia lui Mihai Țarină.

Duminică, la 17.130, la Teatrul Național ”Eugen Ionesco” va avea loc spectacolul ”Arta conviețuirii” de Yasmina Reza, în regia lui Petru Vuctărău, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul  ”Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa în regia lui Vitalie Rusu, la 18.30, la Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi în regia lui Slava Sambriș și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul „Nuntă în cer” după Mircea Eliade în regia Danielei Burlaca.

img22004376

img22004376

img22004376

img22004376

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!