ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de filatelie a fost vernisată la un muzeu din capitală

10:53 | 16.06.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost inaugurată ieri o expoziție de filatelie, cartofilie și medalistică cu participare internațională – ,,Naționala 2022,” constituită din două secțiuni – Salonul Filatelic ”Eminesciana” și ”Salonul filatelic Chișinău – Sibiu”, în ambele fiind prezentate exponate ale colecționarilor din Republica Moldova și din România, informează MOLDPRES.

În alocuțiunea sa, directorul instituției, Petru Vicol a subliniat importanța și amploarea expoziției, ca fiind un eveniment deosebit. Potrivit sursei citate, din anul 2003, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală este locația aleasă de către Asociația Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din Republica Moldova ca centru de promovare a filateliei basarabene. ”O scurtă incursiune în istoria acestei colaborări bilaterale între Asociație și MNEIN ne face să ne amintim de cele mai importante activități expoziționale, desfășurate în spațiile instituției noastre: Istorie și artă (2003), Din istoria Patriei un nume străbate veacurile (2004), 650 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc / 120 de ani de la fondarea MNEIN (2009), Eminesciana (2010), 20 de ani de relații diplomatice Republica Moldova - România / 20 de ani de la Prima Expoziție Filatelică Chișinău - Sibiu (2011), Moldova Independentă (2016), Literatură pentru colecționari (2019), 30 de ani de la Prima Expoziție Filatelică Chișinău-Sibiu (2021).

La rândul său, Constantin Ciobanu, președintele Asociației Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din Republica Moldova a spus ca această expoziție are drept scop promovarea filateliei, marcând Prima Expoziție Filatelica Chișinău - Sibiu. In cadrul expoziției au fost prezentate și medalii din colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, dar și din colecțiile filateliștilor din cadrul Asociației Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din R. Moldova Astfel, expoziția ,,Naționala 2022” marchează o nouă pagină în istoria acestei activități umane, prin intermediul căreia, colecționarii, folosind miniaturile poștale și piesele filatelice, promovează istoria și cultura poporului român, familiarizând, în același timp, publicul cu realizările colegilor de idei de peste hotare.

Expoziția va fi deschisă până la 20 iulie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!