ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a prezentat rezultatele perchezițiilor desfășurate într-un dosar de contrabandă cu carne

14:52 | 17.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal a prezentat astăzi rezultatele perchezițiilor desfășurate în cadrul unei cauze penale de contrabandă cu produse din carne, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, în acest caz sunt implicați doi agenți economici din municipiul Chișinău, specializați în importul și comercializarea unor astfel de produse. Persoanele ar fi creat o schemă de trecere peste frontiera vamală a produselor din carne, prin eludarea controlului vamal.

În urma efectuării perchezițiilor la sediile companiilor vizate, precum și la domiciliile factorilor de decizie, oamenii legii au depistat 140 de tone de carne congelată, valoarea estimativă a căreia se ridică la circa 7,5 mln lei (375 mii de euro). La fel, au fost identificate acte contabile și mai multe telefoane mobile. 

Factorii de decizie ai agenților economici sunt cercetați în stare de libertate.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!