ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zelenski a afirmat că Rusia își va intensifica atacurile asupra Ucrainei

08:43 | 20.06.2022 Categorie: Externe

Kiev, 20 iun. /MOLDPRES/. Volodimir Zelenski, președinte al Ucrainei a declarat duminică, 19 iunie, seara că se aşteaptă ca Rusia să îşi intensifice atacurile asupra Ucrainei în timp ce Kievul aşteaptă o decizie a Uniunii Europene în această săptămâna privind acordarea statutului de ţară candidată, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

"Evident că săptămâna aceasta ar trebui să ne aşteptăm de la Rusia o intensificare a activităţilor sale ostile, ca exemplu", a spus preşedintele Zelenski în intervenţia sa video obişnuită. "Şi nu numai împotriva Ucrainei, ci şi împotriva altora ţări europene. Ne pregătim. Noi suntem gata". 

Pe 17 iunie, Comisia Europeană a recomandat oferirea Ucrainei și Republicii Moldovei a statutului de țări candidate la aderare la comunitatea europeană. Decizia finală trebuie luată în următoarele zile de către Consiliul European.

img22004603

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!