ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a discutat despre parcursul european al R. Moldova cu fostul Cancelar german, Angela Merkel

14:50 | 20.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit astăzi la telefon cu fostul cancelar german, Angela Merkel, relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, discuția s-a referit la parcursul european al țării noastre, precum și la opinia Comisiei Europene, prin care statelor membre ale UE li se recomandă ca, la Consiliul European din 23 și 24 iunie, să acorde Moldovei statutul de candidat pentru aderarea la UE. În context, interlocutoarele au vorbit despre procesul de reforme din țara noastră, inclusiv în domeniile menționate în opinia Comisiei, care sunt esențiale pentru avansarea procesului de euro-integrare.

Pe final de discuție, Președintele Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit țării noastre de-a lungul anilor de Germania, inclusiv în perioada mandatului de cancelar al Angelei Merkel.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!