ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

15:03 | 20.06.2022 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. În perioada 13 – 19 iunie 2022, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 210 evenimente cu documentarea a 229 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- 87 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
- 84 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- 38 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
- șapte cazuri de trafic ilicit de bunuri;

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 15 procese verbale și 105 chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 93 400 lei și încasarea amenzilor de 46 700 lei.
În decursul săptămânii precedente 184 cetăţeni străini, dar și 91 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Au fost declanșate 215 consemne, dintre care 19 consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 191 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 336 551 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 85 116 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România - 58% din totalul de traversări, iar 25% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 17% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci, PTF Giurgiulești-Galați și PTF Cahul.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat 1 692 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Informați-Vă doar din surse oficiale!

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!