ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești a discutat cu omologul său danez

09:26 | 21.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a discutat telefonic cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Danemarcei, Jeppe Kofod, a relatat pentru MOLDPRES Biroul de presă al MAEIE.

Subiectul principal al discuției l-a constituit agenda de integrare europeană a țării noastre în contextul Consiliului Uniunii Europene din 23 – 24 iunie și examinarea în cadrul acestuia a subiectului oportunității acordării Moldovei a statutului de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană.

„Am exprimat recunoștință pentru susținerea de către Danemarca a Opiniei Comisiei Europene de a ne acorda acest statut. Sprijinul fiecărui stat membru al UE este crucial în această perioadă și depunem eforturi diplomatice împreună cu echipa de la Președinție, Guvern și Parlament”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Șefii celor două diplomații s-au referit și la agenda de reforme și cooperarea cu Danemarca în plan bilateral. În context, oficialul moldovean a subliniat că dezvoltarea europeană a Republicii Moldova înseamnă mai multe inițiative și proiecte implementate în cooperare cu statele membre în beneficiul cetățenilor noștri.

Foto: MAEIE

img22004634

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!