ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 14 mii de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

10:11 | 21.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Echipele de asistență medicală urgentă au acordat săptămâna trecută primul ajutor medical la 14270 de persoane, dintre care peste 1395 de copii, transmite MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), în urma acordării primului ajutor, în instituțiile spitalicești au fost transportați circa 5702 pacienți pentru investigații și tratament.

Astfel, pe parcursul săptămânii trecute au fost raportate în total 56 de urgențe toxice, printre care 21 de intoxicații medicamentoase. Totodată, la Serviciul de ambulanță au mai apelat 100 de pacienți cu urgențe generate de agenții fizici, chimici și de mediu, dintre care 35 de persoane au fost diagnosticate cu combustii, opt cu urgențe alergologice și cinci cu urgențe caniculare.

Foto: ambulanta.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!