ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a comentat pentru publicații străine oportunitatea de acordare R. Moldova statutul de țară candidată la UE

13:01 | 21.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Acordarea statutului de țară candidată pentru Republica Moldova este o oportunitate geopolitică. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu, în cadrul unui articol apărut în publicațiile G4Media, El Pais, Le Figaro, Die Welt, Le Soir, Gazeta Wyborcza, Publico și La Repubblica, transmite MOLDPRES.

Potrivit șefei statului, aspirația cetățenilor Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană a devenit tot mai puternică de-a lungul celor treizeci de ani de independență. „Nu a fost un parcurs lin, dar astăzi ne aflăm în punctul unei decizii istorice: aceea de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidată la UE”, a spus Maia Sandu.

Articolul a fost publicat în contextul reuniunii Consiliului European, care urmează să aibă loc pe 23-24 iunie. În cadrul acesteia, Consiliul va adopta o decizie privind oferirea Republicii Moldova statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Comisia Europeană a recomandat pe 17 iunie Consiliului European să ofere Republicii Moldova perspectiva de a deveni membră a Uniunii Europene. 

Foto: facebook.com

img22004645

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!