ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Decizia privind acordarea R. Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la UE este meritul cetățenilor noștri, susține premierul Natalia Gavrilița

22:38 | 23.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Decizia privind acordarea Republicii Moldova statul de țară candidată pentru aderarea în Uniunea Europeană este, în primul rând, meritul cetățenilor noștri. Declarația a fost făcută în această seară de premierul Natalia Gavrilița, transmite MOLDPRES.

Prim-ministrul a subliniat că cetățenii noștri au dat dovadă de curaj când au optat pentru proiectul european. “Într-un moment crucial al istoriei, cetățenii au găsit curaj, hotărâre și discernământ pentru a se scutura de oligarhie și pentru a vota masiv pentru forțe politice care și-au asumat ferm și onest proiectul european pentru Moldova. Anunțul făcut de Uniunea Europeană azi, că Republica Moldova e acceptată în calitate de țară candidată în UE, este o veste fantastică pentru toți cetățenii noștri iubitori de democrație și libertate. E fructificarea eforturilor depuse de toți cei care au susținut schimbarea, lupta cu corupția și au apărat, uneori cu sacrificii mari, valorile comune ale spațiului european”, a spus Natalia Gavrilița.

Șefa Cabinetului de miniștri a specificat că acordarea acestui statut va deschide noi oportunități pentru țara noastră. “Vreau să vă asigur că susținerea pe care am primit-o azi de la 27 de țări membre ale Uniunii Europene e un motiv uriaș de bucurie pentru toți. Și nu e vorba doar în noi fonduri și noi proiecte care urmează să vină să ne facă viața mai bună, ci de oportunitățile care se deschid în fața societății, economiei și cetățenilor noștri. E vorba de un drum nou pe care pășim, un drum al transformărilor durabile, un drum pe care au mers multe țări înaintea noastră, țări pe care azi le vizităm și le admirăm. Suntem pe calea cea dreaptă”, a remarcat Natalia Gavrilița.

Decizia Consiliului European privind acordarea Republicii Moldova și Ucrainei statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană a fost aprobată în unanimitate. Cererea de aderare a țării noastre la UE a fost semnată de președintele Republicii Moldova la data de 3 martie curent.

img22004735

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!