ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Țările G7 vor susține reconstrucția Ucrainei

14:51 | 28.06.2022 Categorie: Externe

Berlin, 28 iun. /MOLDPRES/. Țările din G7, reunite într-un summit în Germania, s-au angajat marţi, 28 iunie, "să susţină" reconstrucţia Ucrainei printr-o conferinţă internaţională şi un plan, conform unui proiect de declaraţie finală, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

G7, la care s-au adăugat cinci ţări emergente, printre care India, a condamnat de asemenea invadarea "ilegală" a Ucrainei de către Rusia. Anterior, India avea o poziție șovăielnică față de agresiunea rusă în Ucraina și nu se aliniase sancțiunilor occidentale.

La finalul reuniunii lor, cele şapte puteri se declară "hotărâte să sprijine reconstrucţia Ucrainei prin intermediul unei conferinţe şi al unui plan de reconstrucţie internaţionale".

G7, NATO și instituțiile centrale ale Uniunii Europene sunt angajate într-un sprijin fără precedent pentru Ucraina.

img22004825

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!