ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opt rachete lansate de ruși au lovit orașul Nikolaev

11:32 | 29.06.2022 Categorie: Externe

Kiev, 29 iun. /MOLDPRES/. Trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar cinci au fost rănite după ce o rachetă rusească a lovit miercuri dimineaţa un bloc de locuinţe din Nikolaev (sudul Ucrainei), au anunţat autorităţile locale, care au declanşat o operaţiune de salvare a supravieţuitorilor, relatează MOLDPRES cu referire la Ukrinform și Agerpres.

Opt rachete au lovit diferite zone ale oraşului, iar primarul Oleksandr Senkevici a îndemnat locuitorii să se evacueze. El a spus că blocul cu mai multe etaje pare să fi fost lovit de o rachetă de croazieră rusească de tipul X-55.

Coloane de fum ridicându-se deasupra unei clădiri cu patru niveluri, cu etajul superior parţial distrus sunt văzute pe fotografiile distribuite pe rețelele de socializare.

Portalul ucrainean RBC.ua informează că forţele ruse ar putea pregăti terenul pentru un atac chimic asupra Odesei pentru a da vina apoi pe armata ucraineană, după ce Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi că Ucraina ar pregăti provocări pentru a acuza forţele armate ruse că folosesc arme chimice împotriva civililor. Rusia are deja un istoric de a-i acuza pe ucraineni de propriile gesturi de violenţă.

Foto: twitter.com

img22004843

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!