ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Acțiunile gigantului Gazprom se prăbușesc

15:08 | 30.06.2022 Categorie: Externe

Moscova, 30 iun. /MOLDPRES/. Acțiunile gigantului rus Gazprom s-au prăbușit. Joi, 30 iunie, mass-media din Ucraina și Rusia a anunțat devalorizarea acțiunilor celui mai important agent economic rusesc cu 30 la sută, relatează MOLDPRES cu referire la Unian.

A urmat o reacție în lanț care a adus serioase pierderi în diverse sectoare ale economiei Rusiei și, în primul rând, în sectorul bancar. Doar într-o zi acțiunile uneia din cele mai puternice bănci rusești, Sberbank au scăzut cu 4,3 la sută.

După invazia armatei ruse în Ucraina, Occidentul în repetate rânduri a aplicat sancțiuni dure împotriva economiei ruse. Pe 28 iunie instituțiile financiare internaționale au recunoscut defaultul Rusiei, adică intrarea în incapacitate de plată.

Experții prognozează un impact direct și rapid al recesiunii începute asupra mersului operațiunilor militare.

img22004897

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!