ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gara din Donețk a fost atacată de ucraineni cu lansatoare HIMARS

11:32 | 05.07.2022 Categorie: Externe

Kiev, 5 iul. /MOLDPRES/. Gara din orașul Donețk aflat sub controlul rușilor a fost atacată de ucraineni cu lansatoare americane HIMARS. Muniția și armamentul depozitate acolo au fost distruse, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Luptele continuă pe frontul din Donbas, iar șeful spionajului militar ucrainean spune că războiul din țara sa nu se va încheia anul acesta. Oficialul de la Kiev prevede pentru 2023 o victorie a armatei țării sale și recuperarea tuturor teritoriilor ocupate de Rusia.

Armata Ucrainei a preluat noi linii defensive în Donețk, unde controlează încă marile orașe, și intenționează să lanseze contraofensive în sudul țării. Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhiy Haidai, a declarat că bătălia pentru Lisichansk a atras trupe rusești care ar fi putut lupta pe alte fronturi și a dat timp forțelor Ucrainei să construiască fortificații în regiunea Donețk, transmite The Guardian.

Haidai a reiterat apelurile către aliații occidentali ai Ucrainei să furnizeze mai multe arme, spunând că forțele armate ale Kievului vor lansa o contraofensivă atunci când vor avea suficiente arme cu rază lungă de acțiune.

Foto: regnum.ru

img22004990

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!