ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat, la Atena, cu președintele Republicii Elene

16:34 | 05.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi, în cadrul vizitei de lucru la Atena, cu Katerina Sakellaropoulou, președintele Republicii Elene, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al instituției prezidențiale, șefa statului i-a mulțumit președintei Katerina Sakellaropoulou pentru asistența umanitară oferită de Grecia în contextul războiului din Ucraina, precum și pentru sprijinul acordat în parcursul european al țării noastre. În context, Maia Sandu a apreciat susținerea de către Republica Elenă a deciziei recente a Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidată la UE.

„Grecia este un partener vechi și de încredere al Republicii Moldova, iar diaspora moldovenească, bine integrată social și economic în societatea elenă, contribuie și mai mult la apropierea dintre țările noastre”, a precizat Maia Sandu.

Discuția a vizat și agenda bilaterală moldo-elenă. „Am menționat că mizăm pe ratificarea, cât mai curând posibil, a Acordului privind securitatea socială dintre țările noastre de către partea greacă, precum și avansarea negocierilor pe Acordul de conversie a permiselor de conducere. Suntem interesați și în sporirea relațiilor comerciale și a investițiilor elene în țara noastră”, a spus șefa statului.

Pe finalul întrevederii sale, președintele Maia Sandu a invitat-o pe Katerina Sakellaropoulou să efectueze o vizită în Republica Moldova.

Foto: vietnamtimes.org.vn

img22005002

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!