ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un lot de echipamente medicale a fost donat R. Moldova de către Israel

15:03 | 06.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Un lot de echipamente medicale a fost donat astăzi Republicii Moldova de către Statul Israel. Ajutorul umanitar va fi transmis instituțiilor medicale din țară, relatează MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru, a mulțumit poporului și autorităților din Israel pentru donația făcută.

„Avem o colaborare frumoasă cu colegii din Israel. În perioada pandemică, aceștia ne-au fost alături și ne-au ajutat să facem față provocărilor prin acordarea loturilor de medicamente, echipamentelor medicale și de protecție. La fel s-a întâmplat și după izbucnirea războiului din Ucraina, când din prima zi medici din Israel au acordat asistență refugiaților atât la punctele de trecere a frontierei, cât și în centrele de plasament. Suntem siguri că datorită acestui ajutor, medicii de aici vor reuși să ofere cetățenilor servicii medicale moderne și de calitate”, a spus Ion Prisăcaru.

Lotul donat cuprinde echipamente medicale pentru diagnostică și pentru sălile de chirurgie. „Acestea sunt destinate instituțiilor spitalicești din țară, care acordă ajutor medical cetățenilor din Ucraina. Donația urmează a fi transmisă în teritoriu în următoarele zile. Aceasta este o primă tranșă de echipamente, urmează să ajungă în țară cea de-a doua. Ajutorul este oferit de statul israelian atât pentru refugiați, cât și pentru cetățenii Republicii Moldova. Avem o comunicare foarte bună cu autoritățile de la Chișinău și vă asigurăm că vom continua să acordăm tot suportul necesar”, a menționat ambasadorul Israelului în Republica Moldova, Joel Lyon.

Costul ajutorului umanitar oferit de statul Israel este de 700 de mii de dolari.

img22005039

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!