ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC va propune Curții Constituționale validarea unui mandat de deputat

18:48 | 12.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală va propune Curții Constituționale validarea mandatului de deputat pe numele lui Roman Roșca, candidat supleant pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), transmite MOLDPRES.

În ședința de astăzi, CEC a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlament, atribuit PAS. Decizia a fost luată după ce parlamentarul Dorel Iurcu a depus cererea de demisie, întrucât i-a fost validat mandatul de primar al comunei Horodiște, raionul Rezina.

Astfel, mandatul vacant a fost atribuit următorului candidat din lista electorală a formațiunii - Roman Roșca, consilier în Consiliul Municipal Chișinău.

Mandatul de parlamentar urmează a fi validat de Curtea Constituțională.

Foto: PAS

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!