ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina a devenit membru asociat al Programului de interoperabilitate multilaterală al NATO

14:28 | 13.07.2022 Categorie: Externe

Kiev, 13 iul. /MOLDPRES/. Președintele ucrainean afirmă, în mesajul de marți, 12 iulie, noaptea, către națiune, că ocupanţii ruși au lovit din nou orașul Harkov şi comunităţile din regiune, unde există victime, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24. 

Zelenski a mai precizat și că în Donbas, încercările de ofensivă nu se opresc, iar situaţia de acolo nu devine mai uşoară. În plus, liderul de la Kiev a evidențiat și faptul că Ucraina a devenit membru asociat al Programului de interoperabilitate multilaterală al NATO,

Șeful statului ucrainean a specificat că în fiecare zi țara lui primește şi experimentează o mulţime de ştiri dureroase. Războiul continuă, bombardamentele ruseşti nu se opresc nici măcar o z .

Liderul de la Kiev a mai precizat că Ucraina a devenit membru asociat al Programului de interoperabilitate multilaterală al NATO, astfel că țara sa acum nu numai că implementează standardele NATO, ci poate participa și la dezvoltarea de noi standarde.

Până pe 24 februarie, dorința Ucrainei de a adera la NATO era una din nemulțumirile declarate ale Kremlinului, care cerea Occidentului, nici mai mult, nici mai puțin decât garanții că acest lucru nu se va întâmpla niciodată.

img22005186

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!